Art
HD Riudebitlles vol ser un punt de trobada, alhora que també un centre dinàmic i impulsor d’activitats artístiques, amb el paper com a protagonista especial.

21 de març de 2014

L’Havana i Sana’a. Exposició de fotografies de Tona Romeu. HD Riudebitlles i espai Satan. Fins al 27 d’abril de 2014.

foto

28 de desembre de 2013

Els vermells del negre. Pintures i grafits de David Ribas sobre un text de l’enòleg Joan Milà. Pintura i vi.

9 de novembre de 2013

Presentació del llibre de poesia Desig i Sofre, de Josep-Ramon Bach, a càrrec de Martí Ribas.

25 d'octubre de 2013

Glop d'art. 3ª edició. Exposició d'artistes plàstics de la vall del Riudebitlles, al Barri Vell.

Del 25 d'octubre de 2013:

Glop d'art
. 3ª edició. Exposició d'artistes plàstics de la vall  del Riudebitlles, al Barri Vell.
Fins al 9 de novembre de 2013.

4 d'octubre de 2013:

Presentació del llibre de poesia Fragments d'una pedra, de Santi Borrell

foto invitación
foto invitación

20 de setembre de 2013:

Identitats postisses. Exposició. Lectura gràfica de la poesia de Raixid Bonàs. Treballs d'Abdellah Ahaddaf, Jaume Amigó, Albert Aragonès, Xano Armenter, Francesc Arumí, Pere Casanovas, Leonardo Escoda, Georg Massanés, Pascal Rennié, David Ribas, August Rosell i Frederic de Saint Pol.
Fins al 19 d’octubre de 2013.

Del 2 d’agost a l’11 de setembre de 2013:

Xavier Deltell: Empremtes.

Fotografies de grafits localitzats en espais i runes industrials.

14 de juny de 2013: Michèle Philippe-Arellano: Impressions mediterrànies. De Mauritània a Turquia, Michèle Philippe-Arellano ha treballat sobre paper fideuer fet a Riudebitlles. L’artista torna ara amb aquests papers, amb les empremtes que hi han deixat els seus viatges.
2 de juny de 2013: La capital ens visita. Màgia, romanços, contes i poemes a càrrec de Victoria Gullón, Mercedes Carrión i Héctor Urinén, del col•lectiu De Boca a Boca, de Madrid. Activitat programada dins el festival En Veu Alta (EVA) 2013, que se celebra a l’Alt Penedès del 31 de maig al 9 de juny.


Del 19 al 28 d’abril de 2013.

Rius de Riudebitlles. Tres històries del paper de la il·lustradora Maria Rius, que es presenta simultàniament en tres espais del Barri Vell: Biblioteca Maria Àngels Torrents: "Rius d'imatges, un cabal de lectura", HD Riudebitlles - art i allotjament: "Història natural" i Casal dels Marquesos: "Una vida il·lustrada".
Peu de foto: Verema. Il·lustració de Maria Rius.

15 de març de 2013:

Larriera. Fotografies de la riera (entre 1895 i 1950), procedents de diferents arxius privats. Tradicionalment, el Riudebitlles –la riera– ha estat el centre de l’activitat del municipi, al qual ha donat nom. El conjunt de tres exposicions –natura, història i arqueologia– que integren el projecte Larriera pretén recuperar aquest entorn i acostar-lo novament a la població.

Peu de foto: La riera. David Ribas. Acrílic sobre paper 61 x 64 cm.

28 de desembre de 2012:
Grafits. Treball pictòric de David Ribas, a partir de textos de poetes.

Peu de foto:
Riure’s de la vida com una dolça revenja. Pintura de David Ribas sobre un poema de Jordi Vigueras. Acrílic i esprai sobre tela 108 x 54 cm.

26 d’octubre de 2012:

VII Biennal d’art Riudebitlles. Obra sobre paper. HD Riudebitlles participa en la VII edició de la Biennal d’art Riudebitlles, i acull una part de les obres seleccionades que s’exposen.

6 d’octubre de 2012.

Presentació del llibre de poemes L’enunciat, de Josep-Ramon Bach, a càrrec de Jordi Llavina. Lectura de poemes per part de l’autor i signatura de llibres.

 

.

16 de juny de 2012.

Papers from Michigan.
Tintes i dibuixos de Jordi López-Alert.

7 d’abril de 2012.
Made in Japan. Exposició d’artistes japonesos i d’artistes catalans que han treballat al Japó: Koh Ishikawa (fotografia), Keiju Kawashima (pintura i escultura), Shigeru Kitagawa (fotografia), Toru Matsuoka (escultura), Hidenori Mitsue (pintura), Yuji Miyao (pintura), Junji Sakai (pintura), Masayuki Tsubota (pintura i escultura), Saeko Wakabayashi (gravat), Sumaco Yasui (gravat), Ayako Yodoi (gravat), Jaume Amigó (pintura i escultura), Josep Maria Canyameras (cinema), Francesca Llopis (vídeo i pintura), David Ribas (pintura), Lluís Sans (escultura)

.

28 de desembre de 2011.

Tokyo-Osaka-Riudebitlles. Apunts.
Pintures de David Ribas.

28 d’octubre de 2011.

Glop d’art. Exposició d’artistes locals.
Sant Pere de Riudebitlles

2 de juliol de 2011.

Café des Voyageurs-Ifitry 2011. Mostra dels quaderns de viatge i pintures del col•lectiu d’artistes mediterranis Ras El-Hanut, durant la seva estada al Marroc com a artistes residents al Centre d’Art Contemporani d’Essaouira.

28 de desembre de 2010.

Sin ir más lejos. Mostra de 200 postals de viatge originals de 55 artistes d’arreu del món.

.

29 de maig de 2009.

Presentació i lectura d’El Primer Núvol, un llibre d’artista en litografia de Jaume Ribas i Josep-Ramon Bach, resultat d’una estranya aliança entre l’art com a suggestió literària i la literatura com a metàfora de les imatges.

28 de desembre de 2009.

HD Riudebitlles. Mostra col•lectiva de pintures i escultures d’Abdellah Ahaddaf, Jaume Amigó, Ahmed Amrani, Conxita Boncompte, Albert Casañé, Xavier Deltell, Carmen Gómez, Keiju Kawashima, Paloma Marggi, Carles Monegal, Marika Perros, David Ribas, Jaume Ribas, Lluís Sans, Ferran Texidor i Khadija Tnana

Les obres exposades tant en les habitacions com en els llocs comuns es van renovant cada temporada. A més dels artistes anteriors, hi ha obres d’Anet Duncan i d’Andrea Bula.

David Ribas

(Barcelona, 1957) va estudiar pintura i revestiments murals. Des del 1980 es dedica a la pintura. Per la seva feina d’artista ha fet estades de treball al Marroc, a Mallorca, al Japó i a Sardenya, que ha compaginat amb la recerca artística continuada i tossuda en el seu propi estudi riudebitllenc. És membre fundador del col•lectiu d’artistes plàstics mediterranis Ras-El-Hanut (1994).
Les seves exposicions més recents han estat a Tòquio, l’Alzina de Ribelles, Sant Sadurní d’Anoia, l’Alguer (Sardenya), Barcelona, Girona, Tànger, Tetuan, Mallorca, Vilafranca del Penedès, Capellades i Saint Paul de Vence.
Ha exposat també en mostres col•lectives a Barcelona, Berlín, Béziers, Nîmes, Toulouse, Lisboa, Rabat, Tetuan, Tànger, Brussel•les i Estrasburg, entre d’altres.